Ing. Miroslav Záhradník, PhD. absolvent Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Doktorandské štúdium vykonal na Fakulte ekonomiky a manažmentu v oblasti udržateľnosti výroby mlieka na Slovensku. Hlavný vývojár sady nástrojov na podporu rozhodovania pre chov dobytka – platforma EkonMOD, ocenenej Zlatým kosákom 2015. V roku 2017 Osobnosť vedy a techniky do 35 rokov za výskum a vývoj podporných manažérskych nástrojov pre efektívne farmy dojníc. V súčasnosti Riaditeľ Výskumného ústavu živočíšnej výroby Nitra, člen trvalej Podskupiny pre inovácie a výmenu znalostí. 

Ing. Vojtech Brestenský, CSc., absolvent Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre, špecializácia zootechnik, pracoval na Výskumnom ústave živočíšnej výroby v Nitre od roku 1975 do roku 2020. Doktorantúru zameranú na všeobecnú zootechniku ukončil v roku 1980. Jeho vedecká činnosť bola zameraná na oblasti technológie a techniky chovu hospodárskych zvierat, skladovanie a manipuláciu s hospodárskymi hnojivami a emisie z chovu hospodárskych zvierat. Bol koordinátorom viacerých výskumných projektov, zaoberal sa poradenstvom pre chov hospodárskych zvierat a je autorom viacerých odborných kníh, mnohých vedeckých a odborných prác.

Ing. Ondrej Pastierik, PhD., sa vo svojej vedeckej činnosti zaoberal kvalitou krmív pre prežúvavce. Potom pracoval 4 roky na pozíciách zahŕňajúcich riadenie výroby krmív, posudzovanie a hodnotenie kvality, optimalizáciu výrobných procesov a reporting dát. V súčasnosti sa zaoberá témou nástrojov na podporu rozhodovania v chove hospodárskych zvierat, podieľa sa na zostavovaní národných inventúr metánu, ako aj na práci v medzinárodných pracovných skupín pre potravinové systémy a znižovanie emisií metánu.

Spolupracujúci experti

Ján Huba

Andrea Mrekajová

Zuzana Palkovičová

Oľga Urbanovičová

Peter Demo

sk_SKSlovak